lauantai 15. joulukuuta 2012

Pikkunameja

Tein vähän herkkuja. Meillä oli joukkueen kanssa joulumyyjäiset (huomenna matkataan Savonlinnaan pelireissulle, ja joudutaan kävelemään, jossei saada matkarahoja! No ei onneks :D ), ja mä väsäsin tämmöisiä muromakeisia tai mitä nää onkaan. Vitsit kun näistä tuli sulosia, ainakin mun mielestä! Olin hirmu positiivisesti yllättynyt, kun avasin normi Bruno pikkumakeisvuoat. Luulin, että ne on semmosia tylsiä rumia niinku ennen, mutta ne oli superihanoita tähtikuvioisia!! :)
Ekan satsin kun tein, laitoin kaiken mössön näihin vuokiin. Toisella kerralla laitoin osan vuokiin ja osan lautaselle vaan kasoiksi. Nää kasat vein mukanani, kun eilen nörtteiltiin kaveriporukalla, kun maanantaina on vika tentti ja siihen pitäis tälläkin hetkellä lukea. Nää me syötiin ihan hetkessä! :D
Ohje näihin pikku herkkupalasiin: (tai siis, ei kukaan tietenkään kiellä tekemästä näistä isoja!)
60 g kookosrasvaa
4-5 dl riisimuroja
1 dl tomusokeria
1/4 - 1/2 dl kaakaojauhetta
0,5 tl vaniljasokeria
Sulata kookosrasva, ja anna sen vähän jäähtyä. Sekoita muut aineet kulhossa ja sekoita vielä kookosrasva mukaan. Kannattaa varoa, ettei tuhoa noita muroja hirmu paljon. Nostele lusikalla muotteihin ja pistä kylmään jähmettymään. Tästä annoksesta tulee semmonen pellillinen, eli jotakuinkin 125 tommoista pikkuista namia.

Ehdottomasti hankalinta tosiaan on tämä muotteihin nostelu. Varsinkin noi pikkupikkusuupalat. En tajua, miten sain niitä sen jotain yli 150 kpl tehtyä :D Okei, kämppis auttoi mua kyllä vähäsen, silläkin oli meinaan tenttiin lukua. Siis jos pitää opiskella, mikä tahansa on niin paljon kivempaa... :D Pussitin näitä 20 yhteen paistopussiin, ja laitoin Tigeristä ostetulla silkkinauhalla kiinni. Nää meinas vaan hyppiä pois vuoista! :(
Unohdin ottaa näistä kuvia mun superkameralla, kun olin saanut kaikki pussit valmiiksi eilen illalla, mutta onneksi sain yhden pussukan kotiin tuliaisiksi niin sain siitä räpsäistyä pimeessä kuvan :) Näitä voisin oikeestaan tehdä vieläkin lisää, kavereille joululahjaksi meinaan. Jos vaan kerkiän!

3 kommenttia:

  1. Laitoin oheen ylös, oli meinaan ihan superhyviä!;D

    VastaaPoista
  2. Vastaukset
    1. nää on! tein vielä yhen satsin jääkaappiin, kun tota rasvaa kerta on... :D

      Poista

Kiitos kommentista, ne piristää aina :)
Sanavahvistus käytössä, kun en jaksanut roskaposteja...