lauantai 26. joulukuuta 2015

Jouluvalmistelut

Tässäpä mun jouluvalmistelut! Me pidettiin jo perinteeksi muodostuneet piparibileet kavereiden kanssa jo reilusti ennen joulua. Tein taikinan edellisenä iltana, ja seuraavana päivänä tultiin suoraan laskuharkoista meille leipomaan. Oli kivaa, ja tuli aivan huikeita pipareita! :D Yhdellä kaverilla on tosiaan tapana laittaa strösselit jo ennen paistamista pipareihin, ollaan tehty hänen kanssaan näin aina ennenkin :D Ja aina tulee yhtä eeppisiä piparkakkuja.
Piparitaikina on tää maailman paras, vanhat hyvät Paraislaiset:

0,75 dl siirappia
2 tl kanelia
2 tl inkivääriä
2 tl neilikkaa
2 tl pomeranssinkuorta
1 tl suolaa
250 g voita
2 dl sokeria
1 kananmuna
n 7 dl vehnäjauhoja (plus leipomiseen lisää)
2 tl soodaa

Kiehauta siirappi ja mausteet. Vaahdota rasva ja sokeri, ja sekoita siirappiseos sinne. Lisää muna. Sekoita sooda jauhoihin ja sekoita ihan kaikki ainekset keskenään. Pistä jääkaappiin odottamaan, mielellään seuraavaan päivään. Kauli taikina, tee superhienoja pipareita ja paista hyvässä lämmössä (noin 200 °C) silleen että niistä tulee sopivan ruskeita, mutta ei palaneita.

Koska siis Muumipappa jolla on partypantsit. Miten hieno piparkakku voi olla :'D Noi vieressä olevat tiput ovat ne ainoat sivistyneet piparit. Jostain syystä mulla ei ollut kamerassa muista valmiista pipareista kuvia, mutta afromiehiä ja -laamoja ja Elviksiä ja mitä kaikkia niitä oli :D
Sitten olen tehnyt joulukortit. Yhden tein etukäteen, kun piti saada postiin ulkomaille että ehtii. Leikkasin Marimekon mainoksesta kivan kuvan, iskin pätkän pitsiä ja ääriviivatarroja. Tosi simppeli mutta tykkään ehkä eniten tästä :D Lankatarinasta nappasin idean tähän, nyt kun jälkikäteen katson noita Marin kortteja niin ihan erilaisethan ne ovat kuin tämä :D Samalla idealla tein myös yhden toisen kortin, sitä en muistanut kuvata kun tuli kiirelähtö.
Loput kortit askartelin eri tyylillä. Meillä oli joukkueen pikkujoulut, joissa oli yksi ohjelmanumero joulukorttien askartelu. Kaverilla oli inspiraatiokuva joulukuusikorteista, niin mä sitten matkin ja tein lähes samanlaisia. Leikkasin kolmioita jotka pistin vielä pienemmiksi kappaleiksi. Ostin Tampereen messuilta joulupapereita, joita käytin näissä.
Tää oli ehkä mun suosikki näistä kuusikorteista, valkoinen paperi on tuollaista nuottipaperia, ja lisäksi piirtelin pahvintäytteeksi viivoja.
Olipahan kummallinen joulu, muuten mentiin ihan perinteiden mukaan, mutta kun ulkona ei ole lunta! Ihan vihreä nurmikko ja näin :D

2 kommenttia:

  1. Niin siistejä pipareita, pitäis ehkä itekki vähän revitellä niiden kanssa eikä aina tehdä vaan tylsiä sydämiä ja tähtiä ilman koristuksia :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hehe joo suosittelen lämpimästi :D paljon jännempää! tosin ite tykkään enemmän pelkän piparin mausta kuin sokerikoristeöveristä mutta ne on vaan niin päheet että välillä pitää.

      Poista

Kiitos kommentista, ne piristää aina :)
Sanavahvistus käytössä, kun en jaksanut roskaposteja...